Entertainment Books

Virtual Reality is al erg ver gekomen, en het grote groeien moet nog beginnen

Sharing is caring!

De virtual reality is al flink groot geworden in Nederland

Verbazingwekkend hoe ver de Virtual Reality in zo’n korte tijd is gekomen, toch? In slechts een paar jaar tijd hebben meeslepende headsets de droom van Kickstarter-koorts voorbijgestreefd tot enkele van de meest innovatieve, geavanceerde gadgets die een tech-liefhebber kan bezitten. Bijna elk groot bedrijf biedt nu een virtual reality-headset aan (behalve Apple). En elk jaar worden die headsets steeds beter.

De Oculus Rift kun je kopen

De technologie is snel geavanceerd. Slechts een paar jaar geleden kregen we de laatste consumentenversie van de Oculus Rift kopen, de eerste versie van de HTC Vive en, als klap op de vuurpijl, de eerste console-gevoede VR-headset, PlayStation VR.

Nu wordt de markt overspoeld met nieuwe mobiele headsets, waaronder de Samsung Gear VR en Google Daydream View, en dit jaar hebben we de bijgewerkte tweede generatie HTC Vive, de HTC Vive Pro, gezien.

Het enige probleem met al deze nieuwe technologie is dat het moeilijk kan zijn om te kiezen welke de beste is op de markt – een beslissing die nog moeilijker wordt als je naar elk van hun stickerprijzen kijkt.

De beste VR-games die je op je headset kunt spelen

U kunt hieronder naar beneden gaan om onze keuzes en toelichtingen uitgebreid te bekijken, maar er is een beproefd advies voor het kopen van producten dat iedereen moet weten als het gaat om het uitkiezen van de beste VR-headset: u krijgt waar u voor betaalt.

De beste brillen op een rij

Dat gezegd hebbende, de drie beste op dit moment, de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR, zijn niet verwonderlijk ook de duurste. Deze drie bieden een ongeƫvenaarde onderdompeling door superieure verversingssnelheden, extreem hoge resoluties en zowel de HTC Vive en Oculus Rift bieden tracking en motion controllers op kamerniveau voor uw handen, direct uit de verpakking.

Koppel een VR-headset met een van de beste gaming-laptops van 2018

Elke koptelefoon heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en als u hier niet van op de hoogte bent voordat u koopt, kan het een zeer kostbare fout zijn om deze te maken. Maar dat is precies waarom we deze gids samen hebben gezet.

We verwachten dat deze lijst na verloop van tijd zal groeien naarmate er meer headsets worden uitgebracht, maar dit zijn degenen die nu beschikbaar zijn als consumentenversies.