Business / Zakenleven

Zakelijke telefonie en zakelijke telefoonsystemen

Sharing is caring!

Een zakelijk telefoonsysteem

Een zakelijk telefoonsysteem is een multilijns telefoonsysteem dat doorgaans wordt gebruikt in zakelijke omgevingen, waaronder systemen die uiteenlopen van kleine telefoonsystemen tot grootschalige particuliere filiaaluitwisselingen. Je hebt tegenwoordig allerlei oplossingen om zakelijke telefonie een stuk gemakkelijker te maken, ik heb laatst nog een vergelijking gedaan voor mijn MKB bedrijf.

De zakelijke telefonie wereld vergelijken is zeker nodig

Een zakelijk telefoonsysteem verschilt van een installatie van verschillende telefoons met meerdere centrale kantoor (CO) lijnen doordat de gebruikte CO-lijnen direct bestuurbaar zijn in belangrijke telefoonsystemen van meerdere telefoonstations, en dat een dergelijk systeem vaak extra functies biedt met betrekking tot oproepafhandeling . Bedrijfstelefoonsystemen worden vaak breed geclassificeerd in belangrijke telefoonsystemen en uitwisselingen van particuliere kantoren, maar er bestaan ​​veel hybride systemen.

Sleuteltelefoonsysteem

Een sleuteltelefoonsysteem werd oorspronkelijk onderscheiden van een particuliere telefooncentrale (PBX) in die zin dat het geen operator of begeleider bij het schakelbord vereiste om verbindingen tot stand te brengen tussen de centrale kantoortrunks en stations, of tussen stations. Technologisch gezien, ruilen particuliere filialen lineage met centrale kantoortelefoonsystemen, en kunnen ze in grotere of complexere systemen wedijveren met een centraal kantoorsysteem qua capaciteit en functies. Met een sleuteltelefoonsysteem kon een stationgebruiker de verbindingen direct besturen met behulp van lijnknoppen, die de status van lijnen met ingebouwde lampen aangaven.

De nieuwe zakelijke telefonie systemen

In de 21e eeuw is het onderscheid tussen sleutelsystemen en PBX-systemen steeds vager geworden. Vroege elektronische sleutelsystemen maakten gebruik van speciale handsets die alle verbonden PSTN-lijnen en -stations weergaven en toegang verleenden. Nortel T-serie Key System-telefoon Het moderne sleutelsysteem ondersteunt nu SIP-, ISDN-, analoge handsets (naast zijn eigen handsets – meestal digitaal) en een reeks functies die traditioneel op grotere PBX-systemen worden aangetroffen. Hun ondersteuning voor zowel analoge als digitale signalering en voor sommige PBX-functionaliteit geeft aanleiding tot de hybride aanduiding.

Een hybride systeem heeft typisch enkele oproepweergaveknoppen die direct corresponderen met individuele lijnen en / of stations, maar kan ook direct kiezen naar extensies of buitenlijnen ondersteunen zonder een lijnweergave te selecteren. Het moderne sleutelsysteem is meestal volledig digitaal, hoewel analoge varianten blijven bestaan ​​en sommige systemen VoIP-services implementeren.

Effectief zijn de aspecten die een PBX onderscheiden van een hybride sleutelsysteem de hoeveelheid, reikwijdte en complexiteit van de aangeboden voorzieningen en faciliteiten. Hybride systemen zijn een veelgebruikt instrument in de financiële dienstverlening die wordt gebruikt op handelsvloeren.

Hybride sleutelsystemen

Deze geavanceerde hybride sleutelsystemen vereisen over het algemeen alleen aangesloten PBX’s voor interactie met backoffice-personeel en voicemail. Deze systemen hebben gewoonlijk hun front-end-eenheden die Turrets worden genoemd en zijn opmerkelijk voor hun presentatie van hoot-n-holler circuits. Multiple Hoots worden aan meerdere gebruikers aangeboden via gemultiplexte luidsprekers naar meerdere locaties.